Desszert menü koncepció

Új koncepciónk, jelenleg Magyarországon, a maga nemében egyedülálló kezdeményezés!
Különleges menüsort kínálunk, ahol az édes íz nem korlátoz be minket, mert valamennyi alapíz, ízkombináció és a szezonális alapanyagok, megjelenhetek a hatfogásos desszert menüsorban!

A Fúzió, itt nem csak egy-egy nemzet konyhájának az integrációját jelenti, hanem a Cukrászat, az elérhető szezonális alapanyagok, a modern cukrászati technológia-, konyhatechnológia-, és tálalástechnika ötvözetét, "tányér desszertként" reprezentálva!
A desszert menü, egy hatfogásos, tányérdesszertekből összeállított tematikus ételsor!
Elszakadtunk a "desszertnek édesnek kell lennie" dogmától és így ezerszer több alapanyagot és végtelen számú ízkombinációt rudunk megjeleníteni a desszertekben! 

A fogások közül az első négy fogás nem tartalmaz hozzáadott cukrot , az ötödik és a hatodik fogás édes!  
Az ételsort az életünk tapasztalásai,  élményei inspirálják! 
A tematikus fogások alapanyagait a szezonálisan elérhető alapanyagokból válasszuk ki és így havonta újabb és újabb menüsort tudunk összeállítani.

Az első fogás (amuse bouche) egy könnyed bevezető fogás...
A második fogás, az "ViziVilági", melyet az édes- és sós vizi -tenger-és óceánparti utazásaink és az ott elérhető alapanyagok inspirálnak. 
A harmadik fogás a 'Farm Ízei" , melyet a tanyánkon, -ahol élünk és gazdálkodunk- megtermelt termények és termékek inspirálják, de valamennyi termesztett alapanyag szóba jöhet!
A negyedik fogás az "Természet Ízei', melyet,- természetkedvelők és erdőjárók lévén, -az erdőkben, mezőkön fellelhető szezonális alapanyagokból állítunk össze! 
Ötödik fogás a "Gyümölcsök ", ahol a szezonális gyümölcsök adnak ihletet! 
És végül a hatodik, záró fogás (Petit fours), a "Csokoládék", amelyek különböző különleges csokoládékkal készített bonbonok, pralinék, mini desszertek!

Desszertjeink mellé különleges bor- és italválasztékot kínálunk!

Jó étvágyat kívánunk!

Szoljár Csaba Pastry Chef és a Solier csapata


Fuziós Desszert menü
AJÁNDÉKUTALVÁNY

Ajándékozzon egy Íz-élményt!

Lepje meg a Párját, Szereteit vagy Baratait egy varázslatos élménnyel 
és ajándékozzon Nekik egy különleges vacsorát a 
Solier Fúziós Desszert Étteremben!

Állítsa össze szabadon az Ajándékutalvány tartalmát a Desszert menünkből
és a hozzá párosítható italsorokból!

Amuse bouche 
Birs, parmezán, dió, narancs
Birspálinkás diós baba, birszselé, parmezán mousse, narancsos birs zselé,  pirított dió
Borajánlás: Grand Tokaj- Pillanat- gyöngyözőbor- Tokaj
Juice ajánlás: narancs, alma, birs

A Vizivilág Ízei
Tokhal, rizs, wasabi, kaviár
Tokhal "sushi",tintahaltintás linzer, lime-os wasabis glazúr, citromos-fehércsokoládés "homok", kaviár
Borajánlás: Szentesi József – Rajnai Rizling- Etyek-Buda
Juice ajánlás: lime, citrusok, alma, wasabi

A Farm Ízei
Májashurka, zeller, alma, mogyoró
Májas hurka, mogyorós breton, zeller mousse , kávés glazúr, mogyorós mille feuille, almás zeller veloute
Borajánlás: Csetvei Krisztina – RAW/KA Ezerjó narancsbor – Mór
Juice ajánlás: alma, zeller, miso, karamell

A Természet Ízei
Vaddisznópofa, szarvasgomba, fenyőmag, bogyók
Vaddisznópofaragu, fenyőmagos-kakaós tarte, szarvasgombakrémes choux, erdei coulis, fenyő ropogós
Borajánlás: Szentesi József – Pinot Noir - Etyek-Buda 
Juice ajánlás: málna, csipkebogyó, alma, kakukkfű

Gyümölcsök
Mák, dió, narancs
Fehér Mákos piskóta, fehér mák püré, dió mousse, feketeszezámos mering, narancs fagyi, narancs kaviár
Borajánlás: Csetvei Krisztina – Drágakő, édes - Somló
Juice ajánlás: narancs, alma, citrusok, fűszerek

Csokoládék - Petit fours
Tökmagos macaron pisztáciás fehércsokoládé ganache-sal, sós karamellás-tejcsokoládé kavics, étcsokoládés tarte
Borajánlás: Szepsy Pince- Szamorodni, édes- Tokaj, Mád

A teljes menüsor laktózmentes, de a menü összetevői glutént és tejtfehérjéket tartalmaznak!
Az Íz-élmény teljessége érdekében, ezeket az összetevőket nem tudjuk kiváltani!


Hatfogásos menü: 16.900,- Ft + szervízdíj*
Ötfogásos menü: 13.900,- Ft+ szervízdíj*
Négyfogásos menü: 10.900,- Ft+ szervízdíj*

Juice párosítás 5 pohár: 5.900,- Ft + szervízdíj*
 Juice párosítás 4 pohár: 4.900,- Ft + szervízdíj*
 Juice párosítás 3 pohár: 3.900,- Ft + szervízdíj*


Borsor 6 pohár: 9.900,- Ft + szervízdíj*
Borsor 5 pohár: 8.900,- Ft+ szervízdíj* 
Borsor 4 pohár: 7.900,- Ft+ szervízdíj*


Foglalható időpontok

2024. 01.06. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 01.07. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 01.13. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 01.14. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 01.27. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 01.28. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00


A Ajándékutalvány tartalmát egyeztethetjük telefonon is
vagy küldje el részünkre emailben!


+36203504011

solier@solier.hu


Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba Pastry Chef és a Solier Cafe csapata


*Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a feltüntetett árakra 15% szervízdíjat számolunk fel!





Elérhetőség

Cím:
Asztalfoglalás
Telefonszám:
2100 Gödöllő
Dózsa György út 13
solier@solier.hu
+36 20 396 5512
Image
Adatvédelem
Információk
Minden jog fenntartva ©