Desszert menü koncepció

Új koncepciónk, jelenleg Magyarországon, a maga nemében egyedülálló kezdeményezés!
Különleges menüsort kínálunk, ahol az édes íz nem korlátoz be minket, mert valamennyi alapíz, ízkombináció és a szezonális alapanyagok, megjelenhetek a hatfogásos desszert menüsorban!

A Fúzió, itt nem csak egy-egy nemzet konyhájának az integrációját jelenti, hanem a Cukrászat, az elérhető szezonális alapanyagok, a modern cukrászati technológia-, konyhatechnológia-, és tálalástechnika ötvözetét, "tányér desszertként" reprezentálva!
A desszert menü, egy hatfogásos, tányérdesszertekből összeállított tematikus ételsor!
Elszakadtunk a "desszertnek édesnek kell lennie" dogmától és így ezerszer több alapanyagot és végtelen számú ízkombinációt rudunk megjeleníteni a desszertekben! 

A fogások közül az első négy fogás nem tartalmaz hozzáadott cukrot , az ötödik és a hatodik fogás édes!  
Az ételsort az életünk tapasztalásai,  élményei inspirálják! 
A tematikus fogások alapanyagait a szezonálisan elérhető alapanyagokból válasszuk ki és így havonta újabb és újabb menüsort tudunk összeállítani.

Az első fogás (amuse bouche), könnyed bevezető, a Chef üdvözlete!
A második fogás, az "ViziVilág Ízei", melyet az édes- és sós vizi -tenger-és óceánparti utazásaink és az ott elérhető alapanyagok inspirálnak. 
A harmadik fogás a 'Farm Ízei" , melyet a tanyánkon, -ahol élünk és gazdálkodunk- megtermelt termények és termékek inspirálják, de valamennyi termesztett alapanyag szóba jöhet!
A negyedik fogás az "Természet Ízei', melyet,- természetkedvelők és erdőjárók lévén, -az erdőkben, mezőkön fellelhető szezonális alapanyagokból állítunk össze! 
Ötödik fogás a "Gyümölcsök ", ahol a szezonális gyümölcsök adnak ihletet! 
És végül a hatodik, záró fogás (Petit fours), a "Csokoládék", amelyek különböző különleges csokoládékkal készített bonbonok, pralinék, mini desszertek!

Desszertjeink mellé különleges bor- és italválasztékot kínálunk!

Jó étvágyat kívánunk!

Szoljár Csaba Pastry Chef és a Solier csapata


Fuziós Desszert menü


Amuse bouche
Édesburgonya, kecskesajt, alma, aszaltsárgabarack
Marinált édesburgonyasaláta, leveles tészta tarte, kecskesajtmousse
Borajánlás: Ruppert-  Zizzzi Gyöngyözőbor- Villány
Juice ajánlás: narancs, alma, sárgabarack

ViziVilág Ízei
Lazac, mandarin, koriander, citrusok
Céklás-narancsos Lazac gravlax, Lazacmousse, mandarinzselé, korianderes piskota szivacs, 
pomelo kaviar, lime-os koriander coulis
Borajánlás: Pannonhalmi Főapátság  – Rajnai Rizling- Pannonhalma
Juice ajánlás: narancs, citrusok, alma, cékla

Farm Ízei
Mangalica, káposzta, tejföl, kimchi
Mangalica húsgolyó, savanyúkáposztazselé, füstölt húsos arancini,
kimchi coulis, tejfol-joghurt mousse, lilakáposzta ropogós,
füstölt paprikás káposzta velouté
Borajánlás: St.Andrea Pincészet - Boldogságos- Eger
Juice ajánlás: alma, citrusok, kimchi

Természet Ízei
Szarvas, étcsokoládé, vargánya, tőzegáfonya
Vadragus-vargányás pite, kakaós mille feuille, Mole szósz,
tőzegáfonya ropogós
Borajánlás: Heimann és Fiai - Kadarka- Szekszárd
Juice ajánlás: alma, áfonya, bogyók, 

Gyümölcsök
Mangó, passion fruit, kókusz, citrusok
Mangós creme brulee, passion fruit fagyi, kókuszos mering,
currys-citromos crumble
Borajánlás: Csetvei Krisztina – Drágakő, édes - Somló
Juice ajánlás: narancs, alma, mangó, passion fruit

Csokoládék
Sós mogyorós-karamellás tejcsokoládé
Feketeszezámos macaron, diós fehércsokoládé ganache-sal
Étcsokoládé mousse, narancsos angolkrémmel
Borajánlás: Szepsy Pince- Szamorodni, édes- Tokaj, Mád

A teljes menüsor laktózmentes, de a menü összetevői glutént és tejtfehérjéket tartalmaznak!
Az Íz-élmény teljessége érdekében, ezeket az összetevőket nem tudjuk kiváltani!


Hatfogásos menü: 16.900,- Ft + szervízdíj*
Ötfogásos menü: 13.900,- Ft+ szervízdíj*

Juice párosítás 5 pohár: 5.900,- Ft + szervízdíj*
 Juice párosítás 4 pohár: 4.900,- Ft + szervízdíj*


Borsor 6 pohár: 9.900,- Ft + szervízdíj*
Borsor 5 pohár: 8.900,- Ft+ szervízdíj* 


Foglalható időpontok
2024. 02.10. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 02.11. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 02.18. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 02.24. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 02.25. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 03.03. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 03.09. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 03.10. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 03.16. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 03.17. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 03.23. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 03.24. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00


Asztalfoglalását intézze a legkényelmesebben, telefonon vagy emailben!


+36203504011

solier@solier.hu


Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba Pastry Chef és a Solier Cafe csapata


*Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a feltüntetett árakra 15% szervízdíjat számolunk fel!





Elérhetőség

Cím:
Asztalfoglalás
Telefonszám:
2100 Gödöllő
Dózsa György út 13
solier@solier.hu
+36 20 396 5512
Image
Adatvédelem
Információk
Minden jog fenntartva ©