Desszert menü koncepció

Új koncepciónk, jelenleg Magyarországon, a maga nemében egyedülálló kezdeményezés!
Különleges menüsort kínálunk, ahol az édes íz nem korlátoz be minket, mert valamennyi alapíz, ízkombináció és a szezonális alapanyagok, megjelenhetek a hatfogásos desszert menüsorban.

A Fúzió, itt nem csak egy-egy nemzet konyhájának az integrációját jelenti, hanem a Cukrászat, az elérhető szezonális alapanyagok, a modern cukrászati technológia-, konyhatechnológia-, és tálalástechnika ötvözetét, "tányér desszertként" reprezentálva.
A desszert menü, egy hatfogásos, tányérdesszertekből összeállított tematikus ételsor.
Elszakadtunk a "desszertnek édesnek kell lennie" dogmától és így ezerszer több alapanyagot és végtelen számú ízkombinációt rudunk megjeleníteni a desszertekben.

A fogások közül az első négy fogás nem tartalmaz hozzáadott cukrot , az ötödik és a hatodik fogás édes.
Az ételsort az életünk tapasztalásai,  élményei inspirálják.
A tematikus fogások alapanyagait a szezonálisan elérhető alapanyagokból válasszuk ki és így havonta újabb és újabb menüsort tudunk összeállítani.

Az első fogás (amuse bouche), könnyed bevezető, a Chef üdvözlete!
A második fogás, az "ViziVilág Ízei", melyet az édes- és sós vizi -tenger-és óceánparti utazásaink és az ott elérhető alapanyagok inspirálnak. 
A harmadik fogás a 'Farm Ízei" , melyet a tanyánkon, -ahol élünk és gazdálkodunk- megtermelt termények és termékek inspirálják, de valamennyi termesztett alapanyag szóba jöhet.
A negyedik fogás az "Természet Ízei', melyet,- természetkedvelők és erdőjárók lévén, -az erdőkben, mezőkön fellelhető szezonális alapanyagokból állítunk össze.
Ötödik fogás a "Gyümölcsök ", ahol a szezonális gyümölcsök adnak ihletet.
És végül a hatodik, záró fogás (Petit fours), a "Csokoládék", amelyek különböző különleges csokoládékkal készített bonbonok, pralinék, mini desszertek.

Desszertjeink mellé különleges bor- és italválasztékot kínálunk.

Jó étvágyat kívánunk!

Szoljár Csaba Pastry Chef és a Solier csapata


Fuziós Desszert menü


Amuse bouche
Kecskesajt, paradicsom, bazsalikom
Kecskesajt panna cotta, paradicsom zselé, bazsalikom glazúr, pirított fenyőmag, 
aszaltparadicsomos és olivás-fokhagymás langalló 
Borajánlás: Ruppert-  Zizzzi Gyöngyözőbor- Villány
Juice ajánlás: narancs, eper, citrusok

ViziVilág Ízei
Harcsa, juhtúró, pirospaprika
Harcsa galuska, halászlé glazúr, juhtúrós vargabéles, paprikás ropogós, kapros-uborka granita, paprika coulis
Borajánlás: Pannonhalmi Főapátság  – Rajnai Rizling- Pannonhalma
Juice ajánlás: alma, narancs, gránátalma

Farm Ízei
Báránynyak, paradicsom, kápia
Bárányhúsos szamósza, kápia krémleves, paradicsom pannacotta, joghurt
Borajánlás: St.Andrea Pincészet - Boldogságos- Eger
Juice ajánlás: alma, narancs, tőzegáfonya

Természet Ízei
Őz, szegfűgomba, kakukkfű
Őzragus- citrusos tarte, kakukkfüves mille feuille,  
marinált szegfűgomba, bodzakaviár, sós citrom, akácvirág
Borajánlás: Heimann Családi Pincészet- SXRD- Szekszárd
Juice ajánlás: alma, citrusok, bodza

Gyümölcsök
Málna, meggy, tárkony
Málna mousse, meggy zselé, tárkonyos ropogós, meggy ganache, tárkony coulis, málna coulis, 
tárkonyos-citromos crumble,  málnafagyi
Borajánlás: Németh Attila Gábor – Hanna Cuvée, édes - Mátra
Juice ajánlás: málna, alma, meggy, narancs

Csokoládék- Petit fours
Levendulás macaron
Málnás fehércsoki crunchy
Sárgabarackos praliné
Borajánlás: Szepsy Pince- Szamorodni, édes- Tokaj, Mád


A teljes menüsor laktózmentes, de a menü összetevői glutént és tejtfehérjéket tartalmaznak!
Az Íz-élmény teljessége érdekében, ezeket az összetevőket nem tudjuk kiváltani!


Hatfogásos menü: 19.900,- Ft + szervízdíj*
Ötfogásos menü: 16.900,- Ft+ szervízdíj*

Juice párosítás 5 pohár: 5.900,- Ft + szervízdíj*
 Juice párosítás 4 pohár: 4.900,- Ft + szervízdíj*


Borsor 6 pohár: 9.900,- Ft + szervízdíj*
Borsor 5 pohár: 8.900,- Ft+ szervízdíj* 


Foglalható időpontok
2024. 05.25. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 05.26. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 05.04. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 05.05. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 06.01. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 06.02. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024.június 8-22-ig Szabadság miatt zárva!
2024. 06.29. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 06.30. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 07.06. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 07.07. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 07.13. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 07.14. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 07.20. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 07.21. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 08.03. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 08.04. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 08.03. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 08.04. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 08.10. szombat 12:00; 14:00; 16:00; 18:00
2024. 08.11. vasárnap 12:00; 14:00; 16:00; 18:00


Asztalfoglalását intézze a legkényelmesebben, telefonon vagy emailben!


+36203504011

solier@solier.hu


Szeretettel várjuk!

Szoljár Csaba Pastry Chef és a Solier Cafe csapata


*Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy a feltüntetett árakra 15% szervízdíjat számolunk fel!





Elérhetőség

Cím:
Asztalfoglalás
Telefonszám:
2100 Gödöllő
Dózsa György út 13
solier@solier.hu
+36 20 396 5512
Image
Adatvédelem
Információk
Minden jog fenntartva ©